mone

Koncert med mone bliver desværre aflyst pga privat årsag.
Det var med så kort varsel ikke muligt at supplere med en anden kunstner. Vi holder fast ved del 1, men skubber start til kl 15. Vi håber i har forståelse og glæder os til at hilse jer velkommen til koncert med Fanny Free og Lalune.

mone er et alternativt elektronisk DIY pop-projekt, der med sødladende melodier, grandiose synth-flader og kompromisløse beats, udfordrer simpliciteten i popmusik som vi kender den.

Grundlaget for mone er lagt af lyddesigner Nina Liv, der selv komponerer og producerer musik og tekst. Nina har en baggrund som klassisk pianist, og er inspireret af artister som Björk, Kate Bush, og Little Dragon, og man mærker tydeligt hendes melodier og intense sans f or detaljer i kompositionerne. Nærheden og strukturerne i harmonierne gør lytteren opmærksom på Ninas lange erfaring som sangskriver, der startede allerede da hun var tidlig teenager.

Musikken er hårdtslående og næsten udelukkende elektronisk, opbygget af manipulerede akustiske samples og understøttes af ambiente elementer. Kompositionerne er båret af mones engelsksprogede vokal, der subtilt og underspillet danner grundlag f or harmonierne, og stærkt kontrastere de store synthflader, der omslutter de organiske rytmecollager.

mone er et polariseret væsen, der på den ene side er feminin og elegant, og på den anden er grov og beskidt. Det er splittelsen mellem ukontrollerbare følelser og forsøget på at tøjle disse, der udspiller sig som magtkamp i mones både lydlige og lyriske univers. Fribåren og feminin fandenivoldskhed bærer mone til overfladen af popkulturens vande, og tillader hende at trække strømninger fra det mørke soniske dyb. Hun omfavner stor forståelse for popmusikken, ved aldrig at undervurdere sin lytter, og man føler sig altid guidet på smukkeste vis, trods overfloden af elektroniske elementer og snubletråde.

”Jeg startede med at spille klassisk klaver da j eg var 6 år, så meget af min ungdom har j eg brugt på at dygtiggøre mig. Efter at j eg begyndte at kaste mig ud i at producere selv, begyndte mit udtryk at t age f art, og nu er j eg endelig klar t il at udfolde det univers j eg har formet t il det væsen j eg kalder mone.”

Fanny Wree