fanny wree

Fanny Wree er et soloprojekt med opstart i 2016. På daværende tidspunkt var målet ikke en udgivelse, men mere et uorganiseret hav af eksperimenter og skitser til sange. Som tiden gik, kom der mere struktur på projektet, og Fanny Wree begyndte efterhånden at finde en gennemgående lyd i de bedste af produktionerne, og drømmen om en udgivelse begyndte.

I 2018 blev drømmen til virkelighed og singlen ’Bound’ så dagens lys, og efterfølgende udkom debut EP’en af samme navn. Nu skriver vi 2020, og den danske sangerinde glæder sig til at vise version 2.0 af Fanny Wree frem til verden med endnu flere og mere gennemarbejdede udgivelser.

Bag projektet finder man Fanny Wree Albrektsen, der til daglig studerer lyddesign på Sonic College. Ved siden af musikken, agerer hun også lydblæksprutte på diverse projekter. Senest har hun arbejdet som praktikant hos Ubisoft Massive, hvor hun har været med til at lave lyddesign til spillet „Tom Clancy’s The Division 2“, og sidste år var hun tonemester på den nu Robert nominerede kortfilm, 100.000 Acres of Pine. Et faktum, der også kan høres i musikken.
Fanny Wree finder det meget inspirerende at beskæftige sig med de mange forskellige lyduniverser, som findes i både videospil og film. Hun bruger ofte elementer fra disse brancher i musikken, fx sfx lyde, åndedræt, eller Sci-Fi whooshes. Hun får bevist, at overgangen mellem lyddesign og musik behøver slet ikke at være så skarpt opdelt.

Fanny Wree